Μυοσκελετική αποκατάσταση

Manual Therapy

Manual therapy σημαίνει “θεραπεία με τα χέρια”. Έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα σε βλάβες ή δυσλειτουργίες του σκελετού, των αρθρώσεων, των μυών, των τενόντων, των συνδέσμων καθώς και των περιφερικών νεύρων (π.χ. ριζίτιδες).

Η εξειδικευμένη μυοσκελετική αποκατάσταση ή Manual Therapy εφαρμόζεται ευρέως στην οσφυαλγία, την αυχεναλγία, στα προβλήματα του ώμου και όλων των περιφερικών αρθρώσεων. Το Manual Therapy είναι πολύ αποτελεσματικό σε περιπτώσεις πόνου λόγω συμπίεσης των περιφερικών νεύρων, όπως γίνεται στην ισχιαλγία και μηραλγία, όπου από πρόβλημα στη μέση (όπως κήλη δίσκου) πονάει πολύ το πόδι.

Οι ειδικευμένοι μας φυσικοθεραπευτές (OMPT – Orthopaedic Manual Physical Therapist) αφού αξιολογήσουν ενδελεχώς τον ασθενή, διαμορφώνουν το πλάνο θεραπείας του. Αυτό μπορεί να περιέχει κινησιοθεραπεία με χειρισμούς (manipulations) και κινητοποιήσεις (mobilizations) των αρθρώσεων, θεραπευτικό μασάζ και θεραπευτική επιβλεπόμενη άσκηση σε ειδικό χώρο γυμναστικής.

Όλα αυτά έχουν ως σκοπό την ανακούφιση του ασθενή ώστε να μπορεί να κινηθεί πιο ελεύθερα, να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της κίνησης στο σώμα του και να απαλλαχθεί από το πρόβλημά του.