Αποκατάσταση

Νευρολογικών Παθήσεων

Η αποκατάσταση νευρολογικών ασθενών χρειάζεται εξειδικευμένη φυσικοθεραπευτική προσέγγιση. Το τμήμα νευρολογικής αποκατάστασης του Physiomotive είναι ειδικά σχεδιασμένο για να μπορούν οι φυσικοθεραπευτές και οι ασθενείς μας να δουλεύουν με τον αποδοτικότερο τρόπο ώστε να μπορέσουν να πετύχουν τους θεραπευτικούς τους στόχους. Τους στόχους αυτούς τους βάζουμε μαζί με τους ασθενείς μας. Συνήθως σχετίζονται με την καθημερινότητά τους, όπως για παράδειγμα το να μπορεί ο ασθενής μας να ισορροπεί καλύτερα ενώ κατεβαίνει μία στριφογυριστή σκάλα.

Ο χώρος της νευρολογικής αποκατάστασης είναι γυμναστηριακού τύπου με ειδική διαμόρφωση για άτομα με προβλήματα ισορροπίας, δύναμης ακόμα και οράσεως. Πολύ σημαντικό είναι ότι τις ώρες που χρησιμοποιείται για νευρολογική αποκατάσταση επικρατεί ηρεμία και ησυχία για να μπορέσει ο ασθενής μας να συγκεντρωθεί στις ασκήσεις του.

Ειδικές ασκήσεις για επανεκπαίδευση της ισορροπίας και της βάδισης όπως και πρωτόκολλα ενδυνάμωσης και διατήρησης της ελαστικότητας αποτελούν το βασικό κορμό μιας τυπικής συνεδρίας στο Physiomotive. Οι εξειδικευμένοι στη νευρολογική αποκατάσταση φυσικοθεραπευτές θα μπορέσουν να σας καθοδηγήσουν σωστά, ώστε να μπορέσει να επανέλθει η λειτουργικότητα σας και να οδηγηθείτε στον απώτερο στόχο που είναι η αυτονομία σας και η συμμετοχή σας στην οικογενειακή και κοινωνική σας ζωή.