Φυσικοθεραπευτές

Η ομάδα μας

Γιάννης Βασιλογεώργης

MSc, OMPT, Cert Acup

Γιάννης Βασιλογεώργης - Φυσικοθεραπευτής Physiomotive

Αφού αποφοίτησε από το λύκειο του Αρσακείου το 2000 ξεκίνησε τις σπουδές του στη φυσικοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας τις οποίες ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2005 με διατριβή στις χειρουργικές τεχνικές και αποκατάσταση του προσθίου χιαστού συνδέσμου. Πρακτική άσκηση έκανε στο νοσοκομείο Κ.Α.Τ. στη Κηφισιά το 2004.

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη Νευρολογική αποκατάσταση μέσω της μεθόδου PNF όπου και ολοκλήρωσε το 2009 σε επίπεδο Advanced 4N(neuro).

Ταυτόχρονα (2005-2008) διετέλεσε προϊστάμενος του τμήματος φυσικοθεραπείας σε Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στην Αθήνα.

Από το το 2008 είναι επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου φυσικοθεραπείας «Physiomotive». Εκεί το ενδιαφέρον του για τη μελέτη και θεραπεία του πόνου και των μυοσκελετικών παθήσεων τον οδήγησε στο να ολοκληρώσει με επιτυχία 2ετείς σπουδές στη φυσιολογία του Πόνου και στον Βιοιατρικό Βελονισμό το 2011 από την ΕΦΕΑ (Ελληνική Φυσικοθεραπευτική Εταιρεία Αλγολογίας).

To 2012 έκανε μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη μυοσκελετική αποκατάσταση ως Manual Therapist σε επισήμως αναγνωρισμένο φορέα εκπαίδευσης (H.O.M.T.D.) από την I.F.O.M.P.T. (International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists).

To 2014 ειδικεύτηκε στην εμβιομηχανική αξιολόγηση του κάτω άκρου και την κατασκευή ειδικά προσαρμοσμένων για το κάθε πέλμα ορθωτικών συσκευών (ορθοπεδικοί πάτοι).

Από το 2017 συνεργάζεται με τον καταξιωμένο φορέα Σεμιναρίων Υγείας “Epimorfosis” ως διερμηνέας σεμιναρίων φυσικοθεραπείας και οστεοπαθητικής και έχει το ρόλο του βοηθού καθηγητή (facilitator) σε σεμινάριο Βελονισμού που διοργανώνει ο φορέας αυτός.

Το 2020 ολοκλήρωσε 2ετείς μεταπτυχιακές σπουδές MSc Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Συμπληρωματικά κλινικά μεταπτυχιακά σεμινάρια που έχει ολοκληρώσει είναι στην θεραπευτική επίδεση “Taping” και στη κινητοποίηση του νευρικού ιστού “Neurodynamics”.

Άλλα γνωστικά του πεδία είναι δύο ξένες γλώσσες (Αγγλικά και Γερμανικά) σε άριστο επίπεδο όπως και θεωρία μουσικής και πιάνο.